Elämäsi tärkein ihminen

21.9.2020

Uusi ihminen syntyy ja samalla syntyy ÄITI!

Uuden äidin syntymä tekee useimmiten kipeää! Alapäätä jomottaa ja repeämiin sattuu, leikkaushaava on turvonnut ja kuumottava, alapää vuotaa synnytystavasta huolimatta, vauva on ulkona, mutta kohtua supistaa edelleen (eikö mikään riitä?!?)…

Rinnanpäät aristavat ja ne ovat imetty verille asti, päätä särkee, lihakset ovat nuijitut, ummettaa… Luumumehu tulee jo korvista, mutta kakka se antaa odottaa itseään! Tottakai, koska peräpukamat!

Lue lisää

Baby Bubble – tietoa, taitoa ja tukea vauvavuoteen!

4.9.2020

Vertaistuki on ehkä yksi isoimpia vauva-arjen pelastajia! Samassa elämäntilanteessa olevat vanhemmat saavat jakaa ajatuksiaan vauva-arjen ihanuudesta ja kohdatuista haasteista. Muistan itse, miten esikoisen synnyttyä sain korvaamatonta tukea muista äideistä – koin suurta voimaantumisen tunnetta heidän kanssa!

Ja tästä se ajatus sitten lähti… Kesän alkupuolella heitin Uneksijan Teijalle idean, että mitä jos yhdistäisimme osaamisemme ja perustaisimme syksyksi 2020 ryhmävalmennuksen! Näin pystymme tarjoamaan vauvojen vanhemmille huikean kombon, jossa yhdistyvät vertaistuki ja ryhmäytyminen muiden vanhempien ja vauvojen kanssa sekä minun ja Teijan asiantuntijuus!

Lue lisää

Imetä! Tai itke ja imetä!

17.7.2020

”Se polttaa ja kirvelee. Se kuumottaa, kihelmöi, vetää ja hankaa… Sattuu niin, että pitää purra hammasta ja kyyneleet nousevat silmiin. Mutta kun pitäähän minun vauvaa imettää!”

Imetyskipu on yleinen vaiva! Jokaisella imettäneellä naisella on antaa jonkinlainen kuvaus siitä, miltä imetys tuntuu, kun se sujuu ja kun se ei todellakaan suju. Kaikilla naisilla imetyskipu ei ole jatkuvaa ja pitkäkestoista, mutta se on ainakin hetkellistä. Tiettyyn rajaan asti imetyskipukin on normaalia, mutta sillä on myös rajansa…

Sinnikkäästi monet naiset imettävät, vaikka imetys aiheuttaa suorastaan helvetillistä tuntemusta rinnanpäässä ja rinnassa. Imettävä äiti toivoo vain vauvan saavan ravintoa – kipu sikseen.

Mutta imetyksen EI PIDÄ SATTUA! Imetyskipua ei pidä sietää ja se on asia, jonka aiheuttaja tulee saada selville ja pyrkiä hoitamaan kipu pois.

Lue lisää

Vauvalle rentoutta ja helpotusta moniin oireisiin

25.6.2020

Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä ahtaammalle vauva joutuu. Vauvan synnyttyä kallon muoto ja jopa korvalehden asento voivat kertoa siitä, missä asennossa vauva on viimeiset viikot äidin vatsassa viettänyt. On hyvin tavallista, että syntymän jälkeen vauva hakeutuu aina siihen kohdusta tuttuun asentoon ja tällaisesta toispuoleisuudesta on monesti vaikutusta esimerkiksi imetykseen.

Aina vauvan hierottuani olen yhä enemmän vakuuttunut siitä, että JOKAISEN vauvan tulisi saada tämä käsittely ainakin kerran. Kohtuajan jälkeen jokainen vauva on ansainnut rentouttavan hoidon, lempeää kosketusta ja helpotusta mahdollisiin oireiluihin, kuten pulautteluun, hikkaan, ilmavaivoihin ja vatsakipuihin… Samalla kehon kireydet helpottavat, kun käsitellään niska, kyljet, lonkat ja näiden vyöhykepisteet. Kuin taikasauvan iskusta vauvan ruoto suoristuu ja hän on enemmän suorassa, jalat oikaistuna eikä hakeudu enää ns. kohtuasentoon.

Lue lisää

Yksi kotikäynti – kokonaisvaltainen hyöty

22.5.2020

Lähineuvolalla ei ole toimitiloja, ja aivan syystä. Kotikäyntimuotoinen hoitotyö on ollut lähellä sydäntäni aivan sairaanhoitajan uran alkuajoilta lähtien. Kun saan mennä asiakasperheen kotiin, se on minulle luottamuslause: olen tervetullut heidän kotiin.

Lue lisää

Ajankohtaista

28.4.2020

Mitä Lähineuvolassa on juuri nyt meneillään?

Kesäkuussa tulossa vauvaa odottavalle äidille uusia neuvolapalveluita! Tarjoushinnat poikkeustilan myötä voimassa vielä 31.5. asti ja etävastaanotoille on saatavilla juuri Sinun tarpeisiisi räätälöityä pakettia…

Lue lisää

ONNEA 1-vuotias Lähineuvola!

1.4.2020

Lähineuvolalla on ollut upea (vauva)vuosi – kiitos siitä kuuluu kaikille asiakkailleni!

Asiakkaani ovat saaneet minut uskomaan unelmaani omasta neuvolasta. Ilman teitä unelmani olisi jäänyt vain unelmaksi. <3

Lähineuvolan ehkä hieman huterat ensiaskeleet ovat muuttuneet määrätietoiseksi marssiksi kohti tulevaa. Palveluita on kehitetty ja viety eteenpäin asiakkaiden tarpeita kuunnellen.

Mutta miten Lähineuvola sai alkunsa?

Lue lisää

Mistä tiedän, että vauvani saa riittävästi maitoa?

20.3.2020

Vauvan kanssa on kotiuduttu sairaalasta, rinnoista maitoa jo selvästi heruu, sitä on silminnähden havaittavissa…

Mutta mistä voin olla varma, että vauva saa riittävästi maitoa?

Aivan jokainen synnyttänyt äiti ja vanhempi pyörittelee tätä kysymystä mielessään!

Lue lisää