Kielijänneoperaatiosta ja jälkihoidosta trauman näkökulmasta 

22.5.2024

Keskustelu vauvojen kielijänneoperaatioista, huoli niiden ylidiagnosoinnista ja jälkihoidon tarpeellisuudesta velloo nyt kuumana. Jotkut vanhemmat ovat huolissaan leikkauksen tarpeellisuudesta sekä jälkihoidon aiheuttamasta kivusta vauvalle. Kukaan vanhempi ei halua aiheuttaa kipua omalle lapselle ilman hyvin painavaa syytä. Moni kamppailee ristiriitaisten tuntemusten kanssa ja miettii, olenko traumatisoinut lapseni jälkihoidolla ja haavan venytyksillä ikuisiksi ajoiksi? 

Lue lisää

Jotta maailma olisi parempi paikka imettää

20.5.2024

Keskustelu kireän kielijänteen ympärillä käy kuumana. Vauvojen ja lasten syömisten haasteisiin erikoistuneena imetyskouluttajana en voisi olla tyytyväisempi – vihdoin tärkeä asia on ns. kaikkien huulilla ja aiheen ympärillä käydään argumentointia.

Lue lisää

27.4.2024 Vauvahierontakurssi

7.4.2024

Tervetuloa oppimaan, miten voit tehdä koko kehon hieronnan omalle vauvalle. Vauvahieronnan tarkoituksena on tuottaa vauvalle hyvää oloa ja helpottaa jännittyneisyyttä pienen kehosta. Hieronnan avulla voidaan rauhoittaa vauvan hermostoa ja tukea unta. Oman lapsen hieronta on ihana tapa osoittaa lapselle hellyyttä ja hieronta kulkee mukana lapsen kasvaessa tukena erilaisissa kasvun vaiheissa.

Lue lisää

26.4.2024 Lähineuvolan synttäreiden kunniaksi kakkukahvit!

6.4.2024

Juhlitaan 5-vuotiasta Lähineuvolaa kakkukahveilla klo 10-14. Jos tiedät jo nyt osallistuvasi kakkukahveille, voit ilmoittaa siitä mushka@lahineuvola.fi niin osaamme varautua oikealla määrällä herkkuja!🤗. Ilmoittautuminen ei sido mihinkään ja olet lämpimästi tervetullut kanssamme juhlimaan myös ilman ennakkoilmoittautumista!

20.4.2024 Minä vanhemmuuden keskellä -ryhmä

Tämä ryhmä on hengähdyshetki kaikille äideille, jotka hoivaavat ja kannattelevat muita ja huolehtivat muiden tarpeista. Vanhemmuus voi joskus olla niin intensiivistä, että se meinaa imaista kaiken alleen. Vanhemmuudelle, perheelle ja lapsille tulee helposti antaneeksi kaikkensa, silläkin seurauksella, että oma itse saattaa tuntua kaukaiselta. Kukas minä oikeastaan olen ilman kaikkea tätä? 

Lue lisää

15.4.2024: Syvärentoutus

Käykö kehosi tai mielesi ylikierroksilla?
Saatko nukuttua levollisesti?
Oletko väsynyt tai stressaantunut?
Kaipaatko muuten vain pientä lepohetkeä?

Sairaanhoitajamme Hanna Suutari on myös kiinalaisen lääketieteen ammattilainen ja hänellä on laajalti kokemusta kehon energioiden voimaannuttamisesta.

Lue lisää

IMETYSTARINAT osa III

20.4.2022

Tässä tulee Lähineuvolan IMETYSTARINAT -sarjan kolmas osa. Ensimmäinen osa julkaistiin jo viime syksynä ja nyt loput neljä osaa näkevät päivän hiljalleen…

Oonan tarina:

”Vauva oli syntymän jälkeen hieman uninen ja maito ei noussut kunnolla – etenkään toisesta rinnasta ei tuntunut heruvan tippaakaan. Synnärillä neuvottiin aloittamaan käsin lypsy, jotta maitoa alkaisi tulla paremmin. Kertaalleen selostettiin miten lypsäminen tehdään ja annettiin pussissa käsinlypsyohjeet, jotka kuitenkin sai auki vain QR-koodilla, jota en siksi koskaan avannut. En saanut käsin lypsettyä maitoa, enkä vieläkään – monta kuukautta myöhemmin – osaa lypsää käsin. Jälkeenpäin kuulin, että synnärillä olisi ollut rintapumppu, mutta tästä ei harmillisesti kerrottu.

Lue lisää