Elämäsi tärkein ihminen

21.9.2020

Uusi ihminen syntyy ja samalla syntyy ÄITI!

Uuden äidin syntymä tekee useimmiten kipeää! Alapäätä jomottaa ja repeämiin sattuu, leikkaushaava on turvonnut ja kuumottava, alapää vuotaa synnytystavasta huolimatta, vauva on ulkona, mutta kohtua supistaa edelleen (eikö mikään riitä?!?)…

Rinnanpäät aristavat ja ne ovat imetty verille asti, päätä särkee, lihakset ovat nuijitut, ummettaa… Luumumehu tulee jo korvista, mutta kakka se antaa odottaa itseään! Tottakai, koska peräpukamat!

Mitä Sinulle kuuluu?

Äidiksi syntyminen tuntuu myös henkisesti! Olet onnesi kukkuloilla, mutta yhtäkkiä epävarmuus iskee päin kasvoja: osaanko kantaa huolta uudesta ihmisestä, ymmärränkö, mitä hän viestii… Ahdistaa ihan valtavasti ja toisaalta olet maailman onnekkain. Onko jokin pahasti vialla, kun tunteet reistaavat noin?

Olet nyt tietoisempi rakkauden maksimaalisesta määrästä – tämä rakkaus on mittaamatonta! Teet kaikkesi ja enemmän, että pieni uusi ihminen voi hyvin.

Mutta kaiken keskellä: mitä Sinulle kuuluu?

Elämäsi tärkein ihminen
Kuva: Saraiva Memories

Älä unohda itseäsi vanhemmuuteen ja vauva-arkeen. Älä hämmenny, jos kysyn kuulumisiasi: olen ennenkaikkea kiinnostunut SINUSTA. Hyvinvoivan ja tyytyväisen vauvan takana on hyvinvoiva vanhempi.

Vanhemmuus voi olla identiteettien ristiaallokossa luovimista. Vaikka olet äiti ja vanhempi, on Sinulla oikeus olla myös nainen. Olet se sama nainen kuin ennenkin. Siellä Sinä edelleen olet!

Elämäsi tärkein ihminen olet SINÄ!