Tekniikka on kehitetty tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien kuntouttamiseen. Faskiamanipulaatiotekniikka perustuu anatomian ja fysiologian lääketieteelliseen tutkimukseen ja sen hyödyistä on paljon positiivista tutkimustulosta olemassa.

Faskia on sidekudoksinen kalvorakenne, mikä ympäröi lihaksia, niveliä, jänteitä ja ligamentteja, hermorakenteita sekä sisäelimiä, yhdistäen kyseiset rakenteet niin anatomisesti kuin toiminnallisesti. Faskiajärjestelmän toimintaa voi muuttaa toistorasitus/inaktiivisuus, vammat, leikkaukset ja arpikudos, tulehdustilat, stressi sekä hormonitoiminnan muutokset. Faskiamanipulaatiossa normalisoidaan syvän ja pinnallisen faskian toimintaa, eli lihaskalvojen välistä liikettä ja mukautuvuutta. Tämä on edellytys lihasten ja nivelten optimaaliselle toiminnalle sekä ylikuormittuneiden ja kipeiden rakenteiden paranemiselle. Hoito on aina yksilöllinen; haastattelun, liiketestien ja palpoinnin perusteella valitaan kehon osat ja faskiaalinen linja, mitä käsitellään. Käsiteltäviä alueita on usein myös muualla kuin oire alueella.

Tekniikka on tehokas hoitomuoto kipujen, liikerajoitusten, voimantuoton haasteiden, puutumisen ja
verenkiertohäiriöiden kuntouttamisessa sekä oman kehotuntemuksen vahvistamisessa. Faskiamanipulaatio sopii kaikenikäisille. Tekniikan avulla voidaan tasapainottaa ja hoitaa myös vauvan kehoa ja näin lisätä kehon symmetriaa, imetyksen sekä hoitotilanteiden sujuvuutta ja vauvan tyytyväisyyttä. Hoitomuoto on hyödyllinen myös, jos vauvalla on todettu ja /tai leikattu kireä kieli- ja huulijänne.