Menetelmän on kehittänyt italialainen fysioterapeutti Luigi Stecco ja se perustuu hänen 40 vuoden
kliiniseen työhön ja tutkimukseen. Luigin lapset, Carla ja Antonio, ovat lääkäreitä ja he ovat vahvistaneet isänsä ajatukset oikeiksi tieteellisillä tutkimuksilla. Tekniikka on kehitetty tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien kuntouttamiseen.

Faskia on sidekudoksinen kalvorakenne, joka ympäröi lihaksia, niveliä, jänteitä ja ligamentteja,
hermorakenteita sekä sisäelimiä, yhdistäen kyseiset rakenteet niin anatomisesti kuin toiminnallisesti. Faskiajärjestelmän toimintaa voi muuttaa toistorasitus/inaktiivisuus, vammat, leikkaukset ja arpikudos, tulehdustilat, stressi sekä hormonitoiminnan muutokset. Faskiamanipulaatiossa normalisoidaan faskian toimintaa, eli lihaskalvojen välistä liikettä. Tämä on edellytys lihasten ja nivelten optimaaliselle toiminnalle sekä ylikuormittuneiden ja kipeiden rakenteiden paranemiselle. Hoito on aina yksilöllinen; haastattelun, liiketestien ja palpoinnin perusteella valitaan kehon osat ja faskiaalinen linja, mitä käsitellään. Käsiteltäviä alueita on usein myös muualla kuin oire alueella.

Tekniikka on kokonaisvaltainen hoitomuoto tuki- ja liikuntaelimistön kipujen sekä liikerajoitusten kuntouttamisessa. Faskiamanipulaatio sopii kaikenikäisille. 

Sen avulla voidaan tasapainottaa kehon symmetriaa esimerkiksi vauvoilla ja näin lisätä vauvan tyytyväisyyttä, imetyksen sekä hoitotilanteiden sujuvuutta. Hoitomuoto on hyödyllinen myös, jos vauvalla on todettu ja /tai leikattu kireä kieli- ja huulijänne. 

Pakettitarjous 2 kotikäyntiä (60min + 60min) yhteensä 220€! Käynnit voivat olla äitiys- ja/tai lantionpohjan fysioterapiaa sekä faskiamanipulaatiota. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Voit varata kotikäynnin Mari-Annukalta suoraan numerosta 0451844998.  Jätä viesti, jos Sinulle ei heti vastata.