Lähineuvolan tarjoama ohjaus on käytännöllistä ja yksilöllistä.

Onpa tavoitteesi täysimettää, osittaisimettää tai pulloruokkia vauvaa – kaikki nämä vaativat harjoittelua sekä vanhemmilta että vauvalta.

Teidän omassa kodissa annettu ohjaus on varma tapa oppia

Imetyksen ei kuulu sattua ja imetyskipua ei pidä sietää!

Jos vauva imee huonolla otteella, voi se aiheuttaa kipua ja toisaalta vauva ei saa kaikkea tarvitsemaansa maitoa imettyä rinnasta. Huonon imuotteen syynä on usein kehon kireydet tai esimerkiksi kireä kieli- tai huulijänne. Kotikäynnillä voidaan tarkistaa vauvan suu ja sen toiminta.

Imetyksen ympärillä pyörii kymmenittäin kysymyksiä…

Mistä tiedän, että vauva saa riittävästi maitoa? Miksi vauva nukahtaa lähes heti rinnalle? Mitkä ovat imetyksen käynnistymisen perusteet ja mikä merkitys imettämisellä on vauvalle eri vaiheissa? Millaisia haasteita imetyksen kanssa voi kohdata? Miten viestit vauvalle häntä imettäessäsi ja toisaalta, mitä vauva haluaa viestiä sinulle ruokaillessaan?

Imetysohjaus olisi hyvä aloittaa jo raskausaikana. Ja vaikka olisit uudelleensynnyttäjä, on imetysohjauksesta hyötyä, sillä jokainen imetyskokemus on ainutlaatuinen. Kahta samanlaista imetystarinaa ei ole! Ohjaus on käytännönläheistä, perehdytään imetyksen tärkeimpiin asioihin, imetyksen käynnistymiseen ja merkitykseen sekä sen mahdollisiin haasteisiin.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta yhdessä imetysohjauksen kanssa on mahtava yhdistelmä. Vauvan keholla voi olla esimerkiksi kireyksiä, jotka estävät vauvaa ottamasta hyvää imuotetta ja hankaloittavat syömistä.

Huomioithan, että vauvan kieli- ja / tai huulijänneoperaation jälkeinen imetusohjaus erikoislääkärin lähetteellä on Kelan tukemaa. Voit myös selvittää vakuutusyhtiöltäsi imetysohjauksen korvattavuuden vakuutusehtojen mukaisesti.