ONNEA 1-vuotias Lähineuvola!

1.4.2020

Lähineuvolalla on ollut upea (vauva)vuosi – kiitos siitä kuuluu kaikille asiakkailleni!

Asiakkaani ovat saaneet minut uskomaan unelmaani omasta neuvolasta. Ilman teitä unelmani olisi jäänyt vain unelmaksi. <3

Lähineuvolan ehkä hieman huterat ensiaskeleet ovat muuttuneet määrätietoiseksi marssiksi kohti tulevaa. Palveluita on kehitetty ja viety eteenpäin asiakkaiden tarpeita kuunnellen.

Mutta miten Lähineuvola sai alkunsa?

Ajatukseni omasta neuvolasta lähti viriämään syksyllä 2018. Olen sairaanhoitajana aloittanut urani kotisairaanhoidossa ja sanalla sanoen RAKASTAN kotikäyntimuotoista hoitotyötä! Terveydenhoitajaksi opiskeltuani vahvistui halu tehdä töitä lasta odottavien perheiden ja vauvojen parissa.

Lähineuvolan toimintaa rakentaessa oli siis selvää, että kotikäynnit ovat Lähineuvolan pääasiallinen tapa toimia. Minulle hoitotyön ammattilaisena on ISO luottamuslause saada kutsu asiakkaan kotiin. Asiakasperheen näkökulmasta omassa kodissa saatu ohjaus on hyvin yksilöllistä ja sovitettu perheen omaan toimintaympäristöön.

Lähineuvolan perustamiselle on kuitenkin alunperin ollut yksi syy ylitse muiden: vilpitön haluni auttaa vanhempia helpompaan vauva-arkeen!

Vauvan synnyttyä moni asia väistämättä muuttuu, ja yleensä asiakkaani kuvaavatkin tilannetta sellaiseksi, johon ei mitenkään voi valmistautua. Ja juuri siinä tilanteessa haluan olla antamassa uusille vanhemmille tukeni. Kun niin moni asia muuttuu vauvan myötä, ei Lähineuvolan yksittäisellä kotikäynnilläkään käsitellä vain asioita vaikkapa imetyksen näkökulmasta, vaan aina kokonaisuutena. Esimerkiksi yhden kotikäynnin aikana voidaan imetysohjauksen lisäksi käsitellä äidin palautumista synnytyksestä, tehdä vauvalle vyöhyketerapeuttinen hieronta, käydä läpi vauvan perushoitoa ja käsittelyä…

Aina vierailuni jälkeen perhe saa vielä itselleen kaikki käsitellyt asiat sähköisessä muodossa, jotta ohjattuihin asioihin on helppo myöhemminkin palata. Kotikäyntiin kuuluu myös soitto perheelle jälkikäteen. Näin varmistun siitä, että homma on lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla: tämä on sitä tärkeää hoidon jatkuvuutta, ts. minun tapani välittää.

Kotikäyntien lisäksi vuoden 2020 alusta lähtien on ollut mahdollista saada kaikkia valikoimasta löytyviä neuvolan palveluita etävastaanotolla ja kesän aikana palvelukattaus tulee laajenemaan. Ota siis seurantaan Lähineuvolan Instragram (@lahineuvola) ja Facebook, niin olet heti kuulemassa uusista tuulista!

Nähtäväksi jää, milloin Lähineuvolan määrätietoinen marssi muuttuu juoksuksi?

<3 : Mushka

Valtavan suuri kiitos avustasi, neuvoistasi ja aidosta välittämisestä, en tiedä, missä olisimme ilman kotikäyntejäsi. -Anna ja Ella