Synnytyksen käynnistyshoitojen tarkoituksena on tukea täysiaikaisen synnytyksen käynnistymistä luonnollisesti, äidin kehoa hoitaen.

Synnytyksen vyöhyketerapeuttinen käynnistyshoito

Synnytystä käynnistävässä hoidossa käsitellään koko keho hierontaottein sekä jalkaterän ja korvien vyöhyketerapeuttisia pisteitä hyödyntäen. Vyöhyketerapeuttisen käsittelyn avulla valmistellaan kohtua ja kohdunkaulaa synnytykseen sekä edistetään supistuksia.

Hoito poistaa keholta jännityksiä ja on syvärentouttava. Äidin rentoutuminen ja hyvä olo aktivoi synnytyksen käynnistymistä tukevaa hormonitoimintaa. Hieronnan avulla tehdään mm. tilaa lantion alueelle, että vauva pääsee asettumaan hyvään asentoon lantioon. Äiti voi jatkaa hoitoa kotona kohdun heijastepisteisiin laitettavien korvakuulien avulla.

Hoito tehdään puoli-istuvassa asennossa sekä kylkimakuulla. Äidin asento tuetaan mukavaksi raskaushierontaan tarkoitettujen tyynyjen avulla. Hoidossa käytetään luonnonmukaista hieronta öljyä ja äidin halutessa eteerisiä öljyjä. Hoidon pituus on 90 min ja se on äitiysfysioterapeutin tekemä.

Synnytystä käynnistävää hoitoa voi tehdä, kun raskausviikot 39+0 on täynnä. Tätä ennen kehoa voi valmistella synnytykseen äitiysfysioterapeutin vastaanotolla esim. lantion aluetta tasapainottavien harjoitteiden ja raskaushieronnan avulla.

Synnytyksen käynnistäminen akupunktiolla

Kuvaus tulossa.